lunes, 22 de junio de 2015

FRIGARUI

Ingrediente:14-16 prune uscate mari fara samburi
                   50g branza capra proaspata
                   3-4 felii paine
                   8-10 felii subtiri bacon sau piept de porc afumat
                   6-8 ramuri rozmarin verde
Preparare:daca prunele au samburi se scot cu grija pentru a nu face o taietura mare in pruna,se umple cu branza si se infasoara in felia de bacon,daca este prea lunga se taie pe jumatate.se taie feliile de paine in cuburi de dimensiunea prunei,se curata de frunze rozmarinul si se lasa in varf cateva si se pune pe frigarui alternand prune cu paine,se pune la gratar sau la cuptor la grill la 250gr timp de 2-3 minute pe fiecare parte.POFTA BUNA!reteta preluata de la bucatarul jamie oliver






SPAGHETI CU TON

Ingrediente:200g spagheti
                   o ceapa
                    300g chop suey un tip de varza chinezeasca
                    150g bambus 
                    150g germen de soia
                    150g germen de lucerna 
                    un morcov
                     2-3 rosii
                     jumatare de ardei rosu
                    250g ton proaspat
                     sare,ulei ,piper
Preparare:se pune o oala la foc cu putina sare si apa 2litri iar cand fierbe apa se adauga spagetele si se lasa 9-12 minute,intre timp se toaca marunt ceapa si morcovul se pune la calit   iar cand s-a calit se adauga celelalte ingrediente iar chop suey si ardeiul  taiele fasii,se lasa totul la foc moderat 10 minute apoi se adauga rosiile rase pe razatoare  2 minute sazonam si se adauga tonul taiat in cuburi mici 2-4 minute.
cand spagetele s-au fiert se scurg bine si se adauga la compozitia facuta se amesteca si se serveste .
DACA NU GASITI INGREDIENTELE PROASPETE SE POT INLOCUI SI CU CONSERVE.
POFTA BUNA!