miércoles, 8 de junio de 2011

VINAGRETA DE SOMON CU CHANTLY


                                       INGREDIENTE:
pt. doua persoane:
100g somon afumat
2 rosii deshidratate
0 ceapa verde sau chalota(este ceapa frantuzeasca
cebollino(sunt frunze de ceapa foarte subtiri)
o foaie de pasta filo(se foloseste si pt. baklavale)
2 lingurite de caviar rosu si negru
50g unt
2linguri de frisca si o lingurita de mustar de gijon(este mustar frantuzesc facut numai din boabe de mustar)
ulei de masline si otet de mere
PRERARARE:
se pune rosiile in apa rece pt. hidratare 15 min,apoi se taie marunt.se taie marunt ceapa,somonul si se pun intr-un castron cu 3-4 linguri ulei ,0 lingura otet la macerat si se acopera cu film de plastic.
pasta filo se taie in fasii de 1-2 cm apoi se pune una peste alta si se unge cu unt.se pun 7-8 bucati.se pun la cuptor pana se coc. se amesteca frisca cu mustarul.
intr-o cupa se pune la fund somonul apoi frisca ,apoi caviarul apoi pasta filo apoi frunzele de cebollino pt. decorar.

POFTA BUNA!















LEGUME CU JAMON SI OUA

                                                           INGREDIENTE:
pt. 4 persoane:
300g fasole verde lata sau fasole verde fideluta
un dovlecel de 400g
4 morcovi
o vanata
250g jamon de porc
4 oua(eu am pus oua cu doua galbenusuri)
8felii de branza taiata fina
2 rosii
8 ardei mici
3-4 linguri ulei
PREPARARE:intr-o "paelle"cratita


se taie legumele in fasii subtiri(morcovul se poate taia si rondele) si se pune la prajit 15-20 minute,se taie jamonul in bucatele si se pune cand legumele s-au facut apoi se pun cate doua bucati de branza si deasupra oul.
se introduce la cuptor pana se face oul
POFTA BUNA!