martes, 16 de junio de 2015

PAINI UMPLUTE

INGREDIENTE:pt 2 persoane eu am ales paine de soia 6 bucati
                            200ml smantana pt gatit
                            doua cutii cu ton in ulei de masline
                            o ceapa dulce
                            pt decorar cu caviar ieftin sau icre de somon ,stiuca,etc
PREPARARE:calim ceapa in uleiul de ton apoi adaugam tonul si prajim 2-4 minute,rezervam.  facem o deschizatura in partea de deasupra painii si scoatem cu grija miezul cu ajutorul unei lingurite,apoi intr-un castron amestecam smantana cu prajeala facuta si umplem painicile cu grija,le bagam la cuptor timp de 15-20minute(.amestecul se poate face din orice dupa gust carne ,peste,legume)
POFTA BUNA!


FRIGARUI DE SCOICI CU SOS DE CITRICE SI NAVAJAS

INGREDIENTE(pt 2 pers):carne de scoici(eu am folosit vieiras)10-12 bucati
                                            10-12 navajas
                                            seminte de sesam
                                            bete penru frigarui
                                            o portocala,doua lamaii,o lima,o grefa
                                            cateva rosii chery,un catel de usturoi,o ceapa tip chalota sau dulce
                                            sare,piper,ulei,patrunjel,frunze de busuioc
                                            un pic de vin alb demi-sec 100 ml
PREPARARE:mai intai preparam sosul de citrice intr-o tigaie punem ceapa la calit,apoi din toate citricele rezervam cate o bucata pentru decorar iar cu restul le facem suc si le adaugam cand ceapa este calita,sazonam si adaugam 50 ml vin, dupa ce a redus 15-20 minute rezervam si mixam bine
pentru frigarui trecem prin sesam cateva bucati de scoica si le alternam pe bete una  cu sesam si alta fara,decoram cu rosii chery si le prajim in tigaie cu un pic de ulei ,rezervam
pentu navajas(un tip de scoici care le gasiti in supermarket)le punem int-o oala cu sucul de o lamaie si un pic de vin alb demi-sec la foc tare pana se deschid 5minute aproximativ,le scoatem apoi din catelul de usturoi cu un pic de ulei si cateva frunze de patrunjel facem un sos cu care le ungem
into-o tigaie cu un pic de ulei prajim frunzele de busuioc si rezervam atentie ca se pot arde foare repede cateva secunde
asezam frigaruile in farfurie decoram cu frunzele de busuioc cu bucatile de citrice si cu patrunjel,si cu putin sos.