miércoles, 12 de octubre de 2011

FIDEUA

sunt multe manerele in care se face aceasta reteta,eu o fac asa,
ingrediente:paste pt. fideua 300g
                   creveti(12-14 bucati),midii(6-8 bucati),calamar(cam 250g in bucati),langosta(4-6 bucati),bucati de peste sabie 250g
                  2 frunze dafin
                  o ceapa
                   o rosie
                  colorant alimentar,apa,sare,ulei
                   o capatana usturoi


  




preparare:se pune la fiert cu 2 litri apa pestele,capatana de usturoi,frunzele de dafin,un pic de colorant si putina sare,si se fierbe 20-25 minute.Intre timp se rade ceapa si rosia.Se pune intr-o tigaie de facut paella la prajit ceapa,apoi rosia apoi se adauga combinatul de peste pe care l-am scurs de zeama obtinuta si rezervam zeama,timp de 3-4 minute,apoi scoatem capatana de usturoi, midiile,crevetii ,langostele si le rezervam pt. decorar.Se pun pastele si se frig 1 minut apoi se toarna zeama in proportie cu pasta de 2la 1(100g pasta-200ml zeama)si se fierbe la foc potrivit cca12-14 minute depinzand de cum vrem sa ramana pasta mai mult fiarta sau in punctul sau.Dupa 7-8 minute se decoreaza cu midiile,crevetii,langostele pe care le-am rezervat inainte asezand in mijloc usturoiul.
POFTA BUNA!