lunes, 7 de marzo de 2011

foto

PAELLA
INGREDIENTE PT 4 PERSOANE:
O PULPA PUI MARE
JUMATATE IEPURE
250g PELOTA(ESTE UN AMESTEC DE CARNE LA FEL CA PIFTELUTELE  NUMAI CA IN PLUS AU PIÑONES(SEMINTE DE CON DE PIN) SI PUTINA SCORTISOARA)
400g AMESTEC FASOLE VERDE LATA SI GAROFON(UN FEL DE FASOLE DE BOB MARE)SE GASESTE SI COGELAT
250g OREZ
800ml APA
JUMATATE ARDEI ROSU
SOFRAN SAU COLORANT ALIMENTAR(UN PLICULET SAU UN VARF DE LINGURITA)
ULEI DE MASLINE(OPTIONAL)
SARE
PREPARARE:
SE TAIE ARDEIUL IN FASII DE GROSIMEA UNUI DEGET,CARNEA TAIATA MARUNT.
SE PUNE LA PAELLA(TIGAIA)LA FOC MIC CU UN PIC DE ULEI UNDE SE PAJESTE MAI INTAI ARDEIUL,APOI SE SCOATE SI SE PUNE CARNEA PRAJINDU-SE PANA ESTE BUNA DE MANCAT.APOI SE ADAUGA FASOLEA SI SE FRIGE 5MINUTE.SE ADAUGA SOFRANUL
SE PUNE APA SI SE LASA SA DEA IN CLOCOT 5MINUTE.SE ADAUGA PELOTA FACUTA BILUTE MICI,APOI OREZUL.SE DA LA FOC MARE 5MINUTE IAR RESTUL PANA LA 17-19MINUTE LA FOC MAI MIC APOI SI MAI MIC.ODATA PUS OREZUL NU SE MAI AMESTECA .CAND MAI LIPSESTE 5MINUTE SE ORNEAZA CU ARDEIUL ROSU.
SFAT:TREBUIE FACUTA LA FOC MODERAT DEOARECE SE POATE EVAPORA APA MAI REPEDE DECAT NE IMAGINAM.DACA SE INTAMPLA SE POATE ACOPERI CU HARTIE DE BUCATARIE SI STOPITA CU UN PIC DE APA.
EU VA DORESC POFTA BUNA SI MERITA SA INCERCATI SA O FACETI.
   

masa de revelion