domingo, 19 de agosto de 2012

SUSHI

ingrediente:alge marine nori(4 foi,se gasesc de cumparat in magazine),200g orez,200g somon afumat,un avocado,un castravete,150g cozi de creveti gata curatate,sos de soia,optional pasta de ghimbir sau de ridichi
Preparare:se curata avocado si se taie in felii cat mai subtiri posible,la fel si castravetele intre timp se pune intr-o cratita apa si se fierbe orezul(dublu de apa  si o lingirita de otet),daca algele nori sunt crude trebuie sa le prajim(intr-o cratita se pune la foc si se incinge fara ulei,si se pune fiecare foaie de alga cate 2-4 secunde pe fiecare parte(imediat se va schimba de culoare).Cand orezul s-a racit se pune un strat foarte subtire pe alga si se intinde cu lingura inmuiata in apa,apoi se pune somonul,apoi felii de castravete,avocado si cozile de creveti,cantitatile sunt minime pentru ca trebuie sa rulam alga cu atentie ca sa nu se rupa,( trebuie sa lasam un centimetru fara compozitie la un capatde foaie),multi folosesc un servetel de bambus sa ruleze dar cu un pic de rabdare se poate si fara.Cand se serveste se inmoaie in sos de soia si pasta de ghimbir(putin ca este foarte iute).

POFTA BUNA!