ingrediente:
500g cartofi
2 morcovi
2 cepe
1 dovlecel
1 telina, 1 legatura marar,4 catei usturoi
3 linguri faina
2 felii paine(pesmet),ulei,sare piper
curata legumele,taie-le si punele la fiert(eu le-am pus la vapor)
toaca ceapa marunt si caleste-o bine
piseaza usturoiul si toaca mararul
dupa ce au fiert legumele piseazele cu o furculita adauga usturoiul,painea inmuiata si scursa bine(pesmet),o lingura faina,mararul tocat,ceapa calita si amesteca bine fa piftelutele si trece-le prin faina apoi prajeste-le in ulei bine incins
POFTA BUNA!
ESTE UN BLOG DESPRE RETETE DIVERSE SI USOARE.SE POATE COMENTA DESPRE ORICE LUCRU.
jueves, 24 de marzo de 2011
STRUDEL CU NUCA
ingrediente
400g faina
100g margarina
50 ml ulei
2 lingurite otet
apa si sare
pt umplutura:200g nuci si 150g cabello de angel(este un dulce facut din bostan si zahar)se poate inlocui cu piure de castane
PREPARARE:
cerne faina si framanta aluatul bine pana se deprinde de mana punand o lingurita de ulei,lasal sa se odihneasca afara 30 minute.
imparte aluatul in 5 bucati pe care le intinzi bine si le lasi cateva min. sa se zvante.
topesti margarina si amesteci cu doua lingurite de ulei apoi ungi fiecare foaie si le pui una peste alta
ungi foile cu cabello de angel si presari cu nuca pisata
dai la cuptor intr-o tava unsa cu margarina 30-35 min. la 180grade.
POFTA BUNA
400g faina
100g margarina
50 ml ulei
2 lingurite otet
apa si sare
pt umplutura:200g nuci si 150g cabello de angel(este un dulce facut din bostan si zahar)se poate inlocui cu piure de castane
PREPARARE:
cerne faina si framanta aluatul bine pana se deprinde de mana punand o lingurita de ulei,lasal sa se odihneasca afara 30 minute.
imparte aluatul in 5 bucati pe care le intinzi bine si le lasi cateva min. sa se zvante.
topesti margarina si amesteci cu doua lingurite de ulei apoi ungi fiecare foaie si le pui una peste alta
ungi foile cu cabello de angel si presari cu nuca pisata
dai la cuptor intr-o tava unsa cu margarina 30-35 min. la 180grade.
POFTA BUNA
Suscribirse a:
Entradas (Atom)