viernes, 12 de julio de 2013

DOVLECEI UMPLUTI CU GULE

Ingrediente(pt 2 persoane):2 dovlecei rotunzi,
                 150 g gule(sau succedanio de surimi)se gasesc proaspete sau congelate
                 2 catei usturoi
                 un ardei mic rosu iute
                 branza rasa pentru gratinare
                 50 g cozi de creveti curatate
                 apa,sare,ulei,foi vezi de arpagic pt decorar
Preparare:mai intai se pun la fiert dovleceii intr-o oala cu putina sare timp de 10-12minute.cand sau racit se taie partea de sus( un capac) si se curara interiorul cu o lingurita astfel incat peretele dovlecelului sa ramana de un deget de gros,apoi intr-o cratita se pun la prajit cu 2 linguri ulei usturoiul taiat lamina,apoi cozile de creveti,pulpa scoasa din dovlecei(taiata in prealabil)si gulele.se sazoneaza si se lasa la foc mediu 3-5 min invartind ca sa nu se prinda.se lasa la racit.se pune cupt
orul la gratinador sa se incalzeasca,se umplu dovleceii cu compozitia racita se presara cu branza si se pun la cuptor 1-3min la gratinat.
POFTA BUNA!(reteta preluata din cocina con sergio)


No hay comentarios:

Publicar un comentario