martes, 13 de septiembre de 2011

IN TIMPUL LIBER MAI CINSTIM SI UN PAHAREL DE VIN

Se spune despre CARIÑENA o localitate in provincia de ZARAGOZA(SPANIA)ca este o regiune slaba in productia de vinuri,(in comparatie cu RIOJA,NAVARRA, RIBERA DEL DUERO),dar eu am fost si m-am convins ca nu este asa.Am vizitat unele  crame mai mici cei drept ca productie de vin ,suprafata cultivata dar cara m-a impresionat pe mine .
va prezint cateva vinuri care le-am probat si care le cumpar de fiecare data cand ajung pe acolo:
crama san ignatio marin:
baron de lajoyosa
o rezerva din 2001 de un color cireasa bine coapta cu corp solid,cu o aroma de bayas si fructe de padure care merge pentru mine la carnuri,paella si ocazii speciale si nu numai.
                                               gabarda editia 1,2,3,4
gabarda 1
   un vin tinto din an, culoare rosu inchis nu corpolent obisnuit,cu arome de vanilie si a butoi de stejar  un pic alcoolizat,obisnuit
gabarda 2
   un pic mai rafinat ca 1,cu arome mai pronuntate de stejar,prune uscate si vanilie,mai suav ca 1 mai ridicat de caregorie din 2007 imbatranit in butoi de stejar minim 4luni bun
gabarda 3
     am urcat de nivel un vin din 2005 cu o culoare de cireasa putreda cu arome mai suave si gust rafinat predomina   aceleasi arome dar mai elaborate bun
     gabarda 4
 am trecut la caregoria rezerva din 2004 un vin cu corp,arome fine de vanilie ,prune uscate,cu miros fin de butoi de stejar un vin pentru ocazii .
toata gama este buna dar pretul usor ridicat. 
bodega prinur:

    destacat vinul alb chardonay un vin alb care nu te va dezamagi.foarte bun
prinur blue jeans bun de ocazii deosebite cu caracter dar scump

 lagrima virgen
  un vin ecologic color cireasa putreda corp bine definit .merita probat.                                      
  un pic preturile ridicate dar cum sunt pentru ocazii merita efortul.                                                                                                                                                                                                                                               

No hay comentarios:

Publicar un comentario