lunes, 11 de junio de 2012

PRAJITURA DE FRUCTE

ingrediente:o foaie de aluat de patiserie,crema,2 kiwi,5 caise,5capsuni,8 nuci,fragi.(se poate folosi orice fructa dupa gust)
crema:500ml lapte,4 galbenusuri,120 gr zahar,50gr faina de grau sau de porumb rafinata(este alba a nu se intelege gresit nu este  malai), 50 gr unt,coaja de jumatate lamaie,zahar vanilat sau o rama de vanilie.se `pune laptele la fiert cu vanilia,se amesteca galbenusurile cu zaharul bine,se amesteca faina cu un pic de lapte.cand laptele este fiert inlatura vanilia,pune amestecul de faina si mesteca bine si stinge focul,adauga pasta de galbenusuri si pune din nou la foc mic pana se ingroasa dai de pe foc adaugi untul si mesteci bine,se pune coaja rasa,lasi la racit.
intinzi foaia de patiserie si ii dublati laturile,o puneti la cuptor 10 min la 180gr o intepati cu furculita sa  nu se umfle,o scoateti si lasati la racit.apoi se umple cu crema racita,se orneaza cu fructe si se pune din nou la cuptor 10 min.deasupra se poate pune si gelatina dupa gust.
POFTA BUNA!

meniu de inceput de post

azi incepe postul ap.petru si pavel si eu am pregatit gazpacho andaluz,linte si guacamole
 gazpacho andaluz:1 kg de rosii foarte coapte,jumatate de ardei rosu,jumatate de ardei verde,un sfert de ceapa,un catel de usturoi,doi castraveti,sare, 2-3 linguri ulei de masline,cateva picaturi de otet dupa gust.se pune totul taiat in bucati intr-un vas si se mixeaaza bine,apoi se trece prin sita ca sa eliminam cojile si semintele si se da la rece(se serveste foarte rece)
linte:300gr de linte care sa fie fiarta ,o ceapa ,jumatate ardei rosu,jumatate ardei verde,un morcov,doua rosii.se taie totul in bucarele si se pun la calit si cand s-au calit bine se adauga lintea si dupa 10 min gata.

guacamole:3 avocado bine coapte,jumatate de ceapa,2 rosii,sare,cateva frunze de patrunjel.se scoate pulpa din avocado si se piseaza bine,se taie ceapa,rosiile,frunzele de patrunjel marunt se amesteca bine si se serveste rece.
POFTA BUNA!